ΟΙ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΟΥΝ

Ο παιδότοπος Spacekids έχει εντάξει στις δραστηριότητες του μια σειρά από εκδηλώσεις και δραστηριότητες που σχετίζονται με την ενημέρωση των γονέων αλλά και των παιδιών για θέματα που αφορούν και ταλανίζουν την Κυπριακή οικογένεια στην καθημερινότητα της. Η συμβολή των συνεργατών μας σε αυτή την προσπάθεια είναι καθοριστικής σημασίας αφού με τις γνώσεις και την επιστημοσύνη τους μπορεί να βοηθήσουν σημαντικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας.

Οι Ομιλητές μας

Ανθούλα Παπαγεωργίου, Ψυχολόγος

Η Ανθούλλα Παπαγεωργίου είναι εγγεγραμμένη Σχολική/ Εκπαιδευτική Ψυχολόγος (Αριθμός Μητρώου: 460). Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα εδώ και δυο χρόνια, ενώ από τον Ιανουάριο του 2019 είναι μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου.

Οι σπουδές της στη Ψυχολογία ξεκίνησαν το 2008 στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, η αγάπη της όμως για τον συγκεκριμένο τομέα μετρούσε χρόνια πριν. Tο 2013 έλαβε τον προπτυχιακό της τίτλο στη Ψυχολογία, ενώ τον επόμενο χρόνο εργάστηκε στη Σχολή Τυφλών ως βοηθός ατόμου με αναπηρία, όπου και παρέμεινε μέχρι τον Ιούνιο του 2016. Ο χώρος της εκπαίδευσης αλλά και η αλληλεπίδραση με τα παιδιά την έκαναν να συνειδητοποιήσει ότι ήθελε να συνεχίσει σε αυτά τα μονοπάτια, και επαγγελματικά.

Έτσι, προχώρησε στο Εφαρμοσμένο Μεταπτυχιακό Σχολικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, από το οποίο αποφοίτησε το 2017. Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με αρκετά σχολεία, για την αξιολόγηση μαθητών και την διεξαγωγή βιωματικών εργαστηρίων και παρουσιάσεων. Έκτοτε, και με την εγγραφή της στο Μητρώο Εγγεγραμμένων Σχολικών Ψυχολόγων, συνεχίζει να συνεργάζεται με δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της επαρχίας Λευκωσίας, για τη διεκπεραίωση διαφόρων δραστηριοτήτων, τόσο για παιδιά όσο και για γονείς και εκπαιδευτικούς. Απώτερος σκοπός της είναι η προαγωγή της ψυχικής υγείας των παιδιών, η διαφώτιση, πρόληψη και έγκαιρη παρέμβαση γύρω από θέματα ψυχικής υγείας και η βελτίωση των σχέσεων μεταξύ οικογένειας, παιδιού και σχολείου.

Η αγάπη της για τα παιδιά και τους εφήβους συνεχίζει μέσα από την εθελοντική της προσφορά στον Προσκοπισμό εδώ και έντεκα χρόνια. Για την ίδια, η απόκτηση γνώσεων μέσω μη τυπικής μάθησης είναι πολύ σημαντική, αλλά εξίσου σημαντική είναι και η καλλιέργεια καλών και σωστών πολιτών.

Μέσα από τα σεμινάρια και τα βιωματικά εργαστήρια που θα προσφέρονται στον χώρο Spacekids, η Ανθούλλα προσβλέπει στην περαιτέρω ενημέρωση, την ανάπτυξη δεξιοτήτων και τον εμπλουτισμό των γνώσεων των γονιών, σε θέματα που αφορούν την ψυχική υγεία των παιδιών τους και όχι μόνο.

Έλενα Τρουλλίδου, Διατροφολόγος

Η Έλενα Τρουλλίδου, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, εγγεγραμμένο και ενεργό μέλος του Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου, είναι εξειδικευμένη σε θέματα παχυσαρκίας και παιδικής διατροφής, Κλινικών Παθήσεων και έχει πραγματοποιήσει πολλές επιστημονικές ομιλίες σε θέματα υγείας –διατροφής – αθλητισμού. Η Έλενα παρακολουθεί ελίτ αθλητές με στόχο την αύξηση της απόδοσής τους.

Αποτέλεσε επιστημονικό συνεργάτη των Peace Players International όπου ανέλαβε την εκπαίδευση παιδιών 8-18 ετών σε θέματα υγείας και σωστής διατροφής.

Είναι συγγραφέας του εγχειριδίου σωστής διατροφικής αγωγής παιδιών “οδηγίες για υγιεινή διατροφή” 2016.

Επίσης διδάσκει Διαιτολογία και Διατροφή σε κολλέγια από το 2007. Έχει συνεργασία με τον τηλεοπτικό σταθμό Sigma και το ΡΙΚ , καθώς και αρθρογραφεί σε πλήθος περιοδικών και στηλών για θέματα αδυνατίσματος – κλινικών παθήσεων κτλ.

Είναι αριστούχος απόφοιτος του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και αριστούχος απόφοιτος  Μεταπτυχιακού με κατεύθυνση  στην Κλινική Διατροφή. Αυτήν την περίοδο εκπονεί τη διδακτορική της διατριβή στο University of Nicosia.

Η Έλενα Τρουλλίδου είναι ίδρυτης του διαιτολογικού κέντρου mydietspot Health & Weight Loss Center (www.mydietspot.com) στη Λευκωσία το οποίο διατηρεί από το 2007, και έχει ως σκοπό την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας.

Οι Εκδηλώσεις μας

Άγχος στην παιδική ηλικία

Πολλές είναι οι λέξεις που συνήθως έρχονται στο μυαλό μας ακούγοντας τη λέξη «άγχος»: ανησυχία, εκνευρισμός, δυσφορία, ταραχή, στενοχώρια κ.α. Πολύ πιο σπάνια το άγχος
Διαβάστε Περισσότερα →

Στείλτε μας μήνυμα

Με χαρά θα απαντήσουμε τις ερωτήσεις σας και με ιδιαίτερη χαρά θα διευθετήσουμε ένα ραντεβού μαζί σας.

Scroll to Top